Oppdatering fra vår aktive skiskytter – Eirik Nome

Jeg stilte Eirik noen spørsmål for en oppdatering på hvordan det går med han og treningen, samt få noen tips til dere som ønsker å bli bedre på ski :)

– Hvordan har treningen vært i sommer/høst?
Treningen har gått veldig bra i år. Har fått trent alt som planlagt, og holdt meg frisk. Formen er bra og er spent på hvordan jeg ligger an i forhold til resten.

– Hva bruker du tiden på nå når du ikke trener eller er på samling?
Bruker tiden mellom treningene på hvile. Studerer også årsstudium pedagogikk via UiA. Dette opptar litt tid, men hovedfokuset er skiskyting.

– Hvordan blir din konkurranse sesong slik det ser ut nå?
Slik det ser ut nå begynner NC-sesongen i januar, men hvor mange renn det blir er uvisst. Ser per nå vanskelig ut med renn også i feburar, og håpet er NM i mars, men det er også veldig usikkert. 

– Hva er målene dine i år?
Målet for sesongen er å kjempe i toppen igjen, med flere topp 10-plasseringer.

 

Eirik sine topp tre treningstips til bygdas mosjonister som ønsker å bli en bedre skiløper: 

1. Teknikktrening. Skiteknikk er avgjørende for  et kraftfullt og effektivt skyv. Teknikkkurs kan være nyttig for noen. Teknikkfokus kan være eks. tyngdeoverføring eller stå i balanse. Mange mosjonister vil hente mye på å forbedre teknikken.

2. Styrketrening. Anbefaler å trene stabiliserende styrke for kjernemuskulaturen i mage/rygg og armer. Økt styrke vil også hjelpe på teknikken og utvikle et mer kraftfullt skyv.

3. Ha kontinuitet i treningen. Bedre å trene kortere økter og ofte, enn masse i enkelte perioder. Dette kan føre til at motivasjonen varer lengre over tid og færre skader.