Tett i toppen i årets klubbmesterskap i orientering

Tre deltakere vekslet på å ha ledelsen i lang løype i årets klubbmesterskap i orientering, men Kjetil Auklands sluttspurt på de to siste strekkene sikret ham sin første tittel som klubbmester. 

Løypa var lagt i relativt åpent terreng i området rundt Skoland, med start ved Art Café, helt i vestenden av Birkelandsvannet. Midtveis i løpet var det hjemmefavoritten Egil Andersen som ledet med over minuttet foran Peder Møll og med Kjetil Aukland nede på tredjeplassen, etter at Aukland hadde rotet bort flere minutter på post 8. På post 14 og 15 forsvant Andersens forsprang, og Peder Møll holdt ledelsen frem til nest siste post, men herfra og inn styrte Kjetil Aukland med stø kurs og bra fart inn til mål. Dermed knep han seieren til slutt, med kun 20 sekunders margin.

I mellomløypa holdt Kristen Bue ledelsen i første del, men etter en kraftig bom på post 8 overtok Tor Arne Nåstad ledelsen, og selv om Bue knappet innpå igjen post for post så var det Nåstad som holdt unna med litt over ett minutts margin.

I barneløypa navigerte både Herman og Molly Skjævesland stødig fra post til post og fikk velfortjent applaus under premieutdelingen.

Arrangementet ble avsluttet med bading, pølser og brus ved Birkelandsvannet, og ellers god o-prat.
Dermed er vårsesongen over, og til høsten møtes vi igjen til nye løp, da også med nytt o-kart i Høyeheia.
God sommer!