politi_logo.jpgStyret i Norges Idrettsforbund og olympiske og paralympiske kommitee (NIF) vedtok 10. Mars 2008 at hele norsk idrett skal kreve politiattest mot seksuelle overgrep mot barn. Ordningen gjelder for alle som skal utføre oppgaver som i vesentlig grad innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming. Ordningen trer i kraft 1. Januar 2009.
 

I Marnardal Idrettslag er ordningen håndtert på følgende måte:
Alle ansatte eller frivillige som skal utføre oppgaver for idrettslaget som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming skal fremskaffe politiattest.  Marnardal idrettslag har i styremøte 15.9.2015 besluttet at politiattesten skal fornyes hvert tredje år. 

Trenger du politiattest?

Kontakt 
Christine Håland <Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.> og få nødvendig dokumentasjon og veiledning for å kunne søke etter politiattest. 

Politiattesten inneholder kun de opplysningene om personen for tiden er siktet/tiltalt eller tidligere ilagt forelegg/dømt for brudd på bestemmelser i straffeloven om seksualforbrytelser over for barn. Idrettslaget har ikke anledning til å be personen om å innhente politiattest for andre straffbare forhold. Innhenting av politiattest er gratis.

 
1.      Søknaden om politiattest fylles ut av idrettslaget og den søknaden gjelder for. Den undertegnes av begge. Terje Manneråk sender søknaden til politiet.
2.      Politiet sender attesten som ordinær post til den søknaden gjelder for. Den sendes ikke til idrettslaget
3.      Den søknaden gjelder for skal fremvise sin politiattest til Terje Manneråk. Marnardal Idrettslag skal ikke lagre attesten, men kun få den fremvist til gjennomsyn.
 
Opplysningene skal lagres på en forsvarlig måte.
 
Personer som ikke har fremvist politiattest uten merknad, kan ikke settes til oppgaver som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming.

Politiattest skal innhentes før oppstart av aktivitet. 
Hovedsponsorer