Eirik Nome deltok denne helgen på rulleski NM i klassen menn 20-22 i Lillehammer. Etter helgen fikk Eirik tredjeplass sammenlagt i sommer norgescupen!

På søndag gikk Eirik fellesstart, hvor han endte opp med en strålende andre plass! Vi gratulerer Eirik masse, og er veldig stolte over de resultatene han oppnår. Også at det endelig arrangeres renn, det lover godt for vinteren. 

Lykke til videre inn i høsten Eirik, og vi gleder oss alle til å følge deg videre i vinter!
Link til resultatliste: NM Rulleskiskyting 2021 - Fellesstart (eqtiming.com)

(
bilder vedlagt)
Attachments:
Download this file (eirik NM pallen.jpg)eirik NM pallen.jpg[ ]1607 kB
Download this file (eirik NM.jpg)eirik NM.jpg[ ]3524 kB
Skigruppen arrangerer Mastaløpet 2021 onsdag 15.september! 
Mer info vedlagt. 
Attachments:
Download this file (Mastaløpet 2021.docx)Mastaløpet 2021.docx[ ]712 kB

Jeg stilte Eirik noen spørsmål for en oppdatering på hvordan det går med han og treningen, samt få noen tips til dere som ønsker å bli bedre på ski :)

- Hvordan har treningen vært i sommer/høst?
Treningen har gått veldig bra i år. Har fått trent alt som planlagt, og holdt meg frisk. Formen er bra og er spent på hvordan jeg ligger an i forhold til resten.

- Hva bruker du tiden på nå når du ikke trener eller er på samling?
Bruker tiden mellom treningene på hvile. Studerer også årsstudium pedagogikk via UiA. Dette opptar litt tid, men hovedfokuset er skiskyting.

- Hvordan blir din konkurranse sesong slik det ser ut nå?
Slik det ser ut nå begynner NC-sesongen i januar, men hvor mange renn det blir er uvisst. Ser per nå vanskelig ut med renn også i feburar, og håpet er NM i mars, men det er også veldig usikkert. 

- Hva er målene dine i år?
Målet for sesongen er å kjempe i toppen igjen, med flere topp 10-plasseringer.

 

Eirik sine topp tre treningstips til bygdas mosjonister som ønsker å bli en bedre skiløper: 

1. Teknikktrening. Skiteknikk er avgjørende for  et kraftfullt og effektivt skyv. Teknikkkurs kan være nyttig for noen. Teknikkfokus kan være eks. tyngdeoverføring eller stå i balanse. Mange mosjonister vil hente mye på å forbedre teknikken.

2. Styrketrening. Anbefaler å trene stabiliserende styrke for kjernemuskulaturen i mage/rygg og armer. Økt styrke vil også hjelpe på teknikken og utvikle et mer kraftfullt skyv.

3. Ha kontinuitet i treningen. Bedre å trene kortere økter og ofte, enn masse i enkelte perioder. Dette kan føre til at motivasjonen varer lengre over tid og færre skader.

Denne helgen har våre to skiskyttere deltatt på Norgesmesterskapet på Stormoegga stadion i Folldal. 

På fredagens fellesstart endte Torje på en 33.plass med fem bom på tyve skudd. Eirik fikk en sterk 18.plass med to bom. 
Lørdagen var det sprint på programmet. Det ble jevnt mellom guttene, Eirik kom på 25.plass og Torje på 28.plass, begge med to bom av totalt ti skudd. 
Lørdag gikk begge guttene på Agder sitt førstelag i klassen menn 17-22. Eirik gikk førsteetappen, mens Torje gikk den tredje etappen. Laget endte til slutt opp på en sterk 8.plass i en konkurranse med svært gode lag. Laget var foruten Torje og Eirik bestående av Ånon Flåta (Gjesdal IL) og Eivind Fjærbu (Froland IL). Alle er tilknyttet Sirdal ski. 

Vi gratulerer dere begge med en godt gjennomført helg, og ønsker dere lykke til videre i vinter!
Denne helgen deltok Eirik Nome og Torje Usland Dahl på norgescup på Dombås. Fredagen gikk guttene normal distanse, Torje gjorde en god figur og fikk en 19.plass med sine 3 bom av 20 skudd totalt. Eirik gikk inn til en 31.plass med 4 bom. 
På lørdagen var det sprint, det ble en tyngre dag for Torje som skjøt 4 bom og endte opp på en 42.plass. Eirik hadde en svært god dag på standplass og klarte seg med bare en bom på liggende skyting. Med fart på skiene endte han opp på en imponerende 15.plass! 
Søndag var det mix stafett, guttene gikk da på to forskjellige lag. Eirik hadde andre etappen, mens Torje hadde ansvaret på siste etappe for sitt lag. Eirik sitt lag endte opp på en 10.plass og Torje sitt lag hakk i hæl på en 12.plass. 

Norgesmesterskapet i år er på Vik 27.-29.mars! 

Skigruppen og idrettslaget ønsker de to guttene masse lykke til videre i sesongen :):):
Skigruppa har for tiden ingen faste treningstider. Det er mulig å få lånt rulleski for en periode for å teste om dette er en aktivitet som passer for deg. Kontaktinfo:
Mari Usland Dahl 907 64 860   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Skigruppa arrangerer lysløperenn på mandager kl 18:00 på Øyslebø når det er snø.
De som ønsker kan være med på treningsøkter med våre skiskyttere i sommer! Se vedlegg for mer informasjon og datoer for treningsøkter :)

Vedlagt under finner dere resultater og bilder fra mastaløpet 2019! Vi i skigruppen en veldig glade for at så mange deltok og håper dere kommer igjen til neste år :) 

Torje Usland Dahl og Eirik Nome vil i sommer ha flere ulike treningsøkter som de som vil kan være med på :) 
For de som er intressert i sykkel og rulleskiøkter kan en avklare når og hvor med Torje. Det vil også bli løpe og styrkeøkter, datoer for disse treningene og informasjon kommer senere! Attachments:
Download this file (Bakkeløp til Masta - Resultat.pdf)Bakkeløp til Masta - Resultat.pdf[ ]13 kB
Download this file (IMG_1064 2.jpg)IMG_1064 2.jpg[ ]2062 kB
Download this file (IMG_1065.jpg)IMG_1065.jpg[ ]2116 kB
Download this file (IMG_1066.jpg)IMG_1066.jpg[ ]2543 kB
Download this file (start mastaløpet 19.JPG)start mastaløpet 19.JPG[ ]1360 kB
Skigruppen håper å se mange spreke på startstreken onsdag 5.juni! Les vedlegg for mer informasjon.
Attachments:
Download this file (Infoskriv mastaløpet 2019.pdf)Infoskriv mastaløpet 2019.pdf[ ]486 kB
Skigruppa arrangerer premieutdeling for alle som var med på lysløyperenn denne vinteren 1.april kl 18.00. Vi satser på oppholdsvær, da er vi på den nye aktivitetsparken rett med skolen. Hvis det skulle regne blir det i Aulaen. 
Noe mat og drikke vil bli servert.

Håper alle har mulighet til å komme :)Mari Usland Dahl
Erik Nome deltok denne helgen på NM og norgescup for juniorer på Toten. Helgen ble svært vellykket for Nome da han ble norgesmester på normalprogrammet. Eirik kapret en 8.plass på sprinten og fikk sølv sammen med Espen Uldal på øvelsen stafett duo. Eirik har virkelig imponert i sporet denne sesongen og i helgen viste Eirik hva som bor i han når han får full klaff på standplass.
Skigruppa gratulerer den nybakte norgesmester, det er en svært imponerende prestasjon i en sterk klasse. 


Torje Usland Dahl har desverre vært syk denne helgen og ikke deltatt.
Vi i skigruppen ønsker begge guttene lykke til resten av sesongen :)

Legger ved bilde fra helgens premieutdeling. 
Attachments:
Download this file (IMG_0779.jpg)IMG_0779.jpg[ ]224 kB
Resultatene av vinterens renn i lysløypa på Øyslebbø fremgår av vedlegg.
Attachments:
Download this file (Resultat lysløyperenn 2019.pdf)Resultat lysløyperenn 2019.pdf[ ]15 kB
Torje Usland Dahl og Erik Nome har denne helgen konkurrert i NM på rulleski på Gautefall, og resultatene har vært svært gode! 

Lørdag var det sprint på programmet, Torje fikk der noen bom for mye på stå og endte opp med en 23.plass. Erik klarte en solid 9.plass tross noen bom på stå han også.

På fellestarten søndag slo guttene virkelig til, Erik med en 9.plass og Torje med en 9.plass! Vi er imponerte og stolte, dette lover godt for vinteren som kommer!Skigruppa gratulerer og ønsker dere lykke til videre i treningen mot vinterens mål :) 

Attachments:
Download this file (0.jpeg)0.jpeg[ ]84 kB
Download this file (unnamed.jpg)unnamed.jpg[ ]1094 kB
Hei!
Vi tror mange skiskyttere vil ha nytte av å vite at det arrangeres skiskytterskole i Holmenkollen siste del av høstferien. 
 
 
Skiskyttercamp i høstferien:
Holmenkollen Biathlon Camp arrangeres for første gang også i høstferien, onsdag 3. – lørdag 6. oktober.
Campen er et tilbud til utøvere i alderen 11-16 år, og treningsopplegget er tilpasset at rennsesongen da står for døren.
Det er begrenset antall plasser. Info og påmelding på www.holmenkollenbiathlon.no/program  . Påmeldingsfrist 25.august. Mvh
Skigruppa
Hei!

I år har vi i skigruppa tenkt at vi ikke vil kjøre rulleskitrening på torsdager. Men vi ønsker at alle som er intressert i å gå på rulleski skal få låne et par av oss, også kan vi starte opp treningen til neste høst om det skulle være mer interesse for det. Vi har flere rulleski til både junior og senior, så det er bare å låne i vei! Vi håper flere vil benytte seg av denne muligheten, rulleski er gøy og veldig god trening. 

Ta kontakt med Arne Erik Nome om interesse. 


Mari Usland Dahl
Hei:) 
Takk til alle store og små som møtte opp på mastaløpet i går. Vedlagt finner du resultatlister.

Mari 
Attachments:
Download this file (IMG_1952.pdf)IMG_1952.pdf[ ]2035 kB
Download this file (IMG_1953.pdf)IMG_1953.pdf[ ]1926 kB
Download this file (IMG_1954.pdf)IMG_1954.pdf[ ]1845 kB
Vi ønsker å invitere alle til Mastaløpet 6.juni!
All info finner du vedlagt.


Vell møtt!
Hilsen skigruppen :) 
Attachments:
Download this file (Bakkeløp Masta 2018.pdf)Bakkeløp Masta 2018.pdf[ ]1019 kB
Hei!
Om det er noen som har deltatt på lysløyperenn i år og ikke fikk med seg premieutdelingen 09.04 kan det hentes hos meg: Uslandsveien 111. Send melding for å avtale henting: 90764860.

Mari Usland Dahl :) 
Torje Usland Dahl har i dag deltatt i Senior NM på Lillehammer. Han sier seg greit fornøyd med 94.plass av 181 startende (med flere OL deltakere tilstede). Torje traff 9 av 10 blinker, noe som må sies å være svært godkjent!

Les artikkelen i Lindensnes:
https://www.l-a.no/sport/i/7lQmr4/Skadeforfulgte-Torje-stiller-i-NM---skal-satse-hardere-enn-noen-gang


Attachments:
Download this file (torje1.jpg)torje1.jpg[ ]147 kB
Hei alle sammen!
Vi i skigruppen vil takke alle store og små som har dukket opp på mandager på Øyslebø for å gå på ski i vinter. Hele seks skirenn har det blitt, det er lenge siden sist :) 
Ettersom påsken kommer nå var mandag 19.mars siste lysløyperenn i år! 

Det vil bli premieutdeling for både klubbmesterskapet og lysløyperennene mandag 9.april kl 18.00 i Aulaen. Enkel servering. 
Legger ved resultatlister fra vinterens renn
Søndag 4.mars 2018 er det klubbmesterskap og familiestafett på Myran skisenter. 

Register to read more...

Forholdene i lysløypa er nå så dårlige at det ikke blir noe skirenn mandag 29.januar 2018
Hovedsponsorer