På tirsdag blir det natt-OL. Det blir lettlöpt terreng på et slettområde ikke langt fra Öyslebö. Start fra kl 21.00. Startplassen legges ut her på mandag. Mellom eller lang löype. Nyprodusert kart. Alle voksne kan delta. 

Velkommen!
Vedlegg:
Last ned denne filen (nattløp.jpg)nattløp.jpg[ ]12 kB
Uten de sterkeste konkurrentene på start var det Stian Skjævesland som var raskest gjennom løypa på Skjæveslandskartet tirsdag ettermiddag. Strekktidene viser noe ujevn orientering, men med gode marginer på de lengste løpestrekkene holdt det til seier, med Gunnar Vigemyr og Arild Hetland på de neste plassene i langløypa. Kristen Bue navigerte raskest gjennom mellømløypa.
Vedlegg:
Last ned denne filen (ssag_results.pdf)Resultatliste[ ]82 kB
Last ned denne filen (ssag_splits.pdf)Strekktider[ ]118 kB
Etter å ha mottatt første del av det nye o-kartet på Høyeheia ble tirsdagens treningsløp flyttet slik at man kunne få testet det nye området. Til tross for langt gress nå i høstsesongen var det flere fine strekk og gode tilbakemeldinger.

Eirik Heddeland Martens var igjen i en egen klasse og kom seg gjennom langløypa på 35:00, foran Ola Sløgedal på 39:42 og Stian Skjævesland på 42:56. I mellomløypa var det Tor Arne Nåstad som var stødigst og kom fint gjennom på 58:15. Igjen var det god deltakelse med 23 løpere i aktivitet.
Vedlegg:
Last ned denne filen (results_hoye19.pdf)Resultatliste[ ]83 kB
Last ned denne filen (splits_hoye19.pdf)Strekktider[ ]121 kB
Se "Terminliste" for planlagte treningsløp hver tirsdag i sommerhalvåret, og "Nyheter" for praktisk info om neste løp og resultater. 


Den tøffe motbakken til post 1 tok pusten fra mange i starten av tirsdagens treningsløp og mange slet med å finne første post. Løype snirklet seg i nærheten av turstiene i Uslandsheia, men med flere utfordringer underveis. Erik Heddeland Martens leverte dagens beste løp i langløypa på 40:16, med ti minutters margin for seier. I mellomløypa ble det ikke avgjort før på siste strekk inn mot mål, hvor Tor Arne Nåstad var raskest og sikret seieren med 27 fattige sekunder.
Det var god deltakelse med 19 løpere i sving.
Vedlegg:
Last ned denne filen (results_tog19.pdf)Resultatliste[ ]83 kB
Last ned denne filen (splittimes_tog19.pdf)Strekktider[ ]119 kB
Se vedlagte Resultater

Svenke og Tor Arne, dere har løpt riktig såvidt jeg kan se, men jeg har desverre ikke klart å få opp strekktider for dere av en eller annen grunn.
Vedlegg:
Last ned denne filen (results.pdf)results.pdf[ ]128 kB
Last ned denne filen (splittimes.pdf)splittimes.pdf[ ]150 kB
Minner om Trengingsløp fra Garveriet på Øyslebø tirsdag 20.August kl 18.

Mh. Peder 
Vedlegg:
Last ned denne filen (Terminliste O-løp 2019 (3).pdf)Terminliste O-løp 2019 (3).pdf[Terminliste 2019]279 kB
Tre deltakere vekslet på å ha ledelsen i lang løype i årets klubbmesterskap i orientering, men Kjetil Auklands sluttspurt på de to siste strekkene sikret ham sin første tittel som klubbmester. 

Løypa var lagt i relativt åpent terreng i området rundt Skoland, med start ved Art Café, helt i vestenden av Birkelandsvannet. Midtveis i løpet var det hjemmefavoritten Egil Andersen som ledet med over minuttet foran Peder Møll og med Kjetil Aukland nede på tredjeplassen, etter at Aukland hadde rotet bort flere minutter på post 8. På post 14 og 15 forsvant Andersens forsprang, og Peder Møll holdt ledelsen frem til nest siste post, men herfra og inn styrte Kjetil Aukland med stø kurs og bra fart inn til mål. Dermed knep han seieren til slutt, med kun 20 sekunders margin.

I mellomløypa holdt Kristen Bue ledelsen i første del, men etter en kraftig bom på post 8 overtok Tor Arne Nåstad ledelsen, og selv om Bue knappet innpå igjen post for post så var det Nåstad som holdt unna med litt over ett minutts margin.

I barneløypa navigerte både Herman og Molly Skjævesland stødig fra post til post og fikk velfortjent applaus under premieutdelingen.

Arrangementet ble avsluttet med bading, pølser og brus ved Birkelandsvannet, og ellers god o-prat.
Dermed er vårsesongen over, og til høsten møtes vi igjen til nye løp, da også med nytt o-kart i Høyeheia.
God sommer!
Vedlegg:
Last ned denne filen (km19_results.pdf)Resultatliste[ ]87 kB
Last ned denne filen (km19_splits.pdf)Strekktider[ ]125 kB
Været hadde nok en påvirkning på deltagelsen i tirsdagens treningsløp på Svinstad, med kun ni deltakere i regnet. Ola Sløgedal var raskest i lang løype, mens Bertine R. Møll vant med god margin i mellomløypa.
Vedlegg:
Last ned denne filen (results_svinstad19.pdf)Resultatliste[ ]79 kB
Last ned denne filen (splits_svinstad19.pdf)Strekktider[ ]114 kB
Det ble jevnt i toppen av resultatlista på tirsdagens løp i Uslandsheia. Kjetil Auklands løype viste seg krevende for deltakerne, men Stian Skjævesland kom seg rundt lang løype på 51:09. Kristen Bue var stødigst i mellomløypa med tiden 46:20. 18 løpere deltok denne gangen.
Vedlegg:
Last ned denne filen (usl_results.pdf)Resultatliste[ ]82 kB
Last ned denne filen (usl_splits.pdf)Strekktider[ ]116 kB
Regnet høljet ned i store deler av treningsløpet på Røllend. Det skilte kun 15 sekunder mellom de to løperne i tet etter 8 av 10 poster i lang løype, men Ola Sløgedal holdt igjen hodet kaldt på slutten og innkasserte en ny seier med to minutters margin med sin slutt-tid på 37:14. I mellomløypen var det Øycind Udø og Tone Marie Usland som fant best frem og vant denne klassen. Det var 18 deltakere totalt.
Vedlegg:
Last ned denne filen (rollend_r2.pdf)Resultatliste[ ]83 kB
Last ned denne filen (rollend_s2.pdf)Strekktider[ ]117 kB
Treningsløpet 14 mai gikk i flott vær og terreng på Villeheia.

Vedlagt Resultater og strekktider. Børje Svennson hadde desverre brikkeproblemer, og resultater mangler derfor.

Stor takk til SSOK for låne av tidtakingsutstyr mens vårt eget er inne hos produsent for service!
Vedlegg:
Last ned denne filen (results_solaas140519.pdf)results_solaas140519.pdf[Resultater]122 kB
Last ned denne filen (splittimes_solaas140519.pdf)splittimes_solaas140519.pdf[Strekktider]273 kB
Da er endelig turorienteringen for 2019 klar! I år er turorienteringen lagt ut på 2 ulike steder. Et kart over Skjernøya i Mandal med én tur og et kart over Nomeheia / Flonghei på Øyslebø med omtrentlig 3 løyper.

Turorienteringen kan kjøpes på Nærbutikken Øyslebø (AG Vigemyr) for kr. 200,-.
Det er også mulig å betale med Vipps til 516858.
De lokale løperne ble satt på plass av Eirik Heddeland Martens som leverte en sterk tid på lang løype i onsdagens treningsløp med start i Spilling-krysset. Jørgen Sæbø hadde lagt en løype som bød på utfordringer for flere av deltakerne. Knut Skjæveland tok seieren i mellomløypa, forn Tor Arne Nåstad og Kari Glesne Ugland.

Dessverre har vi hatt problemer med tidtakingssystemet også i sesongens tre første løp. Stian sjekker dette med leverandør denne uka og vi håper å en snarlig løsning, så vi igjen kan få lagt ut strekktider.
Vedlegg:
Last ned denne filen (results_spilling 20192.pdf)Resultatliste[ ]83 kB
Ola Sløgedal var raskest i lang løype på Dynestøl tirsdag 23. april. 15 løpere deltok i sesongens andre treningsløp.
Vedlegg:
Last ned denne filen (results_dynestøl 2019.pdf)Resultatliste[ ]83 kB
Terminlista for O-løp 2019 er nylig oppdatert. Løpet 27. aug blir fra Togstoppen på Øyslebø, Løpet 3. sept blir fra Høye Sag.
Vedlegg:
Last ned denne filen (Terminliste rev O-løp 2019.doc)Terminliste rev O-løp 2019.doc[ ]431 kB
I flott vårvær startet årets o-sesong med en flat, men utfordrende løype i Furulunden. Stian Skjævesland var raskest gjennom de 16 postene i lang løype på 30:26, drøye minuttet foran Ola Sløgedal. 25 deltakere var med på sesongstarten. 

Dessverre var ikke tidtakerutstyret helt med denne dagen, så strekktidene ble ikke lagret i systemet, men det er nå rettet opp i og vil bli som normalt fra neste løp.
Vedlegg:
Last ned denne filen (results_furulunden2019.pdf)Resultatliste[ ]120 kB
Da er vi endelig klar for sesongstart i orientering!
Det starter med treningsløp i Furulunden i Mandal, tirsdag 9. april med start mellom kl 18 og 19.
Løypelegger er Lars Peder Vaaje.

Terminlista er under utarbeidelse og vil komme på nettsiden så fort den er klar.
Det blir premieutdeling for treningskarusellen og Turorientering 2018 i kantina på rådhuset Tirsdag 23. oktober kl1800.

Mvh O-gruppa
I de mørke skogene på Skjævesland var det Stian Skjævesland som hadde hjemmebanefordelen og løp inn til seier i årets siste treningsløp i orientering. For første gang på en del sesonger var det satt opp nattløp på terminlista og totalt 11 deltakere dristet seg ut i mørket med hodelykt. Et vellykket arrangement i en fin løype fra løypelegger John Øyslebø.
Vedlegg:
Last ned denne filen (natt_results.pdf)Resultater[ ]54 kB
Last ned denne filen (natt_splittimes.pdf)Strekktider[ ]77 kB
På tirsdag er det sesongavslutning for O-gruppa. (Det er likevel slik at vi har et løp til. Det er nattløpet tirdag 25.9.) Nå på tirsdag 18. Blir det O-løp i Mandal med samling på Smoi etterpå.
Start fra Hestetroa fra kl 17.00.
Dette blir et sprintløp. Det blir endel på vei så det anbefales joggesko.  Det er som vanlig tre løyper.  Etterpå blir det samling på Smoi. Her blir mat og drikke. Vi håper på mange deltakere og ei hyggelig stund etter løpet..

Velkommen på O-løp 

O-gruppa i MIL
25 deltagere løp Mandal sentrum på kryss og tvers i sesongens siste normale treningsløp tirsdag. Kari og Oskar hadde lagt en artig løype i bygatene som startet med en tøff post rett opp til toppen av Uranienborg, men heldigvis flatet noe mer ut etter hvert. Stian Skjævesland navigerte raskest gjennom de 18 postene i lang løype og vant foran Øyvind Udø og Ola Sløgedal. I mellomløypa var det Lars og Eirik Glesne som hadde raskest tid. 8 barn deltok i nybegynnerløypa. Etter at alle var i mål ble det en trivelig avslutning med pizza og brus på Smoi, tradisjonen tro.
Vedlegg:
Last ned denne filen (mandal18_results.pdf)Resultater[ ]56 kB
Last ned denne filen (mandal18_splittimes.pdf)Strekktider[ ]68 kB
Hovedsponsorer