Det blir premieutdeling for treningskarusellen og Turorientering 2018 i kantina på rådhuset Tirsdag 23. oktober kl1800.

Mvh O-gruppa
I de mørke skogene på Skjævesland var det Stian Skjævesland som hadde hjemmebanefordelen og løp inn til seier i årets siste treningsløp i orientering. For første gang på en del sesonger var det satt opp nattløp på terminlista og totalt 11 deltakere dristet seg ut i mørket med hodelykt. Et vellykket arrangement i en fin løype fra løypelegger John Øyslebø.
Vedlegg:
Last ned denne filen (natt_results.pdf)Resultater[ ]54 kB
Last ned denne filen (natt_splittimes.pdf)Strekktider[ ]77 kB
På tirsdag er det sesongavslutning for O-gruppa. (Det er likevel slik at vi har et løp til. Det er nattløpet tirdag 25.9.) Nå på tirsdag 18. Blir det O-løp i Mandal med samling på Smoi etterpå.
Start fra Hestetroa fra kl 17.00.
Dette blir et sprintløp. Det blir endel på vei så det anbefales joggesko.  Det er som vanlig tre løyper.  Etterpå blir det samling på Smoi. Her blir mat og drikke. Vi håper på mange deltakere og ei hyggelig stund etter løpet..

Velkommen på O-løp 

O-gruppa i MIL
25 deltagere løp Mandal sentrum på kryss og tvers i sesongens siste normale treningsløp tirsdag. Kari og Oskar hadde lagt en artig løype i bygatene som startet med en tøff post rett opp til toppen av Uranienborg, men heldigvis flatet noe mer ut etter hvert. Stian Skjævesland navigerte raskest gjennom de 18 postene i lang løype og vant foran Øyvind Udø og Ola Sløgedal. I mellomløypa var det Lars og Eirik Glesne som hadde raskest tid. 8 barn deltok i nybegynnerløypa. Etter at alle var i mål ble det en trivelig avslutning med pizza og brus på Smoi, tradisjonen tro.
Vedlegg:
Last ned denne filen (mandal18_results.pdf)Resultater[ ]56 kB
Last ned denne filen (mandal18_splittimes.pdf)Strekktider[ ]68 kB
Ola Sløgedal deltok ikke selv denne uka, men hadde laget en kortløype for de resterende o-løperne i juletreterrengen på Skogen. Her var Lars Peder Vaaje suveren i langløypa, med over fire minutters margin til Arild Bjørkenes og Egil Andersen på de neste plassene. I kortløypa var det Eirik og Lars Glesne som vant sekundstriden og kapret bestetid.
Vedlegg:
Last ned denne filen (skogen18_results.pdf)Resultater[ ]53 kB
Last ned denne filen (skogen18_splits.pdf)Strekktider[ ]74 kB
Ola Sløgedal fikk hard konkurranse fra nabokommunen i treningsløpet på Finsland, men klarte likevel å komme i mål på bestetid, 57 sekunder foran Reidar Heivoll.
Vedlegg:
Last ned denne filen (results_finsland2.pdf)Resultater[ ]52 kB
Last ned denne filen (splittimes_finsland2.pdf)Strekktider[ ]72 kB
Siste tirsdagen i august hadde o-løperne navigert seg frem til Tores hytte på Uslandsheia, og herfra gikk løypene som løypelegger Arild Hetland hadde satt ut. Igjen var det Ola Sløgedal som var i en egen klasse på langløypa, mens Tor Arne Nåstad begynner å bli rutinert på mellomløyper og gikk av med seieren der. 
Vedlegg:
Last ned denne filen (results_uslandsheia_2018.pdf)Resultatliste[ ]54 kB
Last ned denne filen (splittimes_uslandsheia_2018.pdf)Strekktider[ ]77 kB
Sommerferien var over og startet med en fin, men for mange ganske utfordrende løype fra løypelegger Børje Svensson. I terrenget rett sør for Spillingkrysset var det Ola Sløgedal som fant veien best i langløypa, snaue ti minutter foran Stian Skjævesland på andreplass. I mellomløypa var det en tett kamp mellom Tor Arne Nåstad og John Gunnar Lauvdal, men Tor Arne kom inn drøye minuttet foran i mål. Løpet hadde 20 deltakere totalt.
Vedlegg:
Last ned denne filen (resultater_spillingkrysset2018_2.pdf)Resultater[ ]55 kB
Last ned denne filen (splits_spilling2018_2.pdf)Strekktider[ ]67 kB
Ingen av konkurrentene kunne hamle opp med Per Ivar Vaaje i tirsdagens klubbmesterskap i orientering. Peder Møll hadde lagt en fin løype oppe på Øyslebøheia, men de fleste utfordrerne hadde problemer på enkelte av strekkene. Etter løpet ble det servert pølser og brus, og det ble premieutdeling til klassevinnerne Per Ivar Vaaje (H50-), Lars Peder Vaaje (H50-60), Børje Svensson (H60-75) og Torbjørn Hodne (H75+).

Vedlegg:
Last ned denne filen (Resultater_km18.pdf)Resultater[ ]57 kB
Last ned denne filen (Strekktider_km18.pdf)Strekktider[ ]73 kB
Husk Klubbmesterskap i orientering ikveld. Start fra kl18.00 

Marnardal IL spanderer kaffe, pølser og brus etter løpet.

Vedlegg:
Last ned denne filen (Klubbmesterskap 2018.jpg)Klubbmesterskap 2018.jpg[ ]402 kB
Vår faste resultatansvarlig Stian er i Brasil og har Løpt Marathon. Resultatene kommer derfor litt kjapt og gærent vedlagt.
I tillegg deltok Alva og Wilhelmine Vaaje og Herman Skjævesland på barneløypa
Vedlegg:
Last ned denne filen (results.html.pdf)results.html.pdf[ ]127 kB
Last ned denne filen (splittimes.pdf)splittimes.pdf[ ]148 kB
Turorienteringen 2018 er nå endelig  lagt ut etter en lang snøvinter og kartene er lagt ut for salg på AG Vigemyr på Øyslebø og på Mandal Sport, Intersport.

Postene er fordelt med 15stk i Hålandsheia i Mandal og 25stk på Lauvdal Vesthei.
Mer info i vedlagt dokument!


God turorientering!
O-gruppa Marnardal IL

Vedlegg:
Last ned denne filen (Turorientering 2018 (1).pdf)Turorientering 2018 (1).pdf[ ]263 kB
Det var en til tider tøff løype i vanskelig vegetasjon i tirsdagens treningsløp i orientering. Det er ikke ofte vinnertiden passerer en time, men Per Ivar Vaajes resultat med 1.02.32 holdt med tre minutters margin til Ola Sløgedal, med John Øyslebø på tredjeplass. 
Vedlegg:
Last ned denne filen (resultater_skoland.pdf)Resultater[ ]58 kB
Last ned denne filen (strekktider_skoland.pdf)Strekktider[ ]67 kB
Tirsdag 22. mai er det klart for nytt treningsløp i orientering. Denne gangen er vi på Skolandshei, som ligger på veien fra Øyslebø og opp til Birkelandsvannet. Start er ca 200 meter inn bomveien mot Mjåvann.

Ola Sløgedal og Per Ivar Vaaje var de to eneste som fullførte på under en time i treningsløpet på Varsmyr. Stiene i løypa var preget av den tøffe vinteren og det gjorde veivalgene noe vanskeligere. Mange brukte mye tid og valgte å avslutte uten å besøke de siste postene. Ola var bestemann på 51:43 foran Per Ivar på 56:02. Stian Skjævesland lå godt an, men en kjempebom på post 5 henviste ham til tredjeplass, nesten 15 minutter bak vinneren.
Vedlegg:
Last ned denne filen (Resultater Varsmyr.pdf)Resultater[ ]54 kB
Last ned denne filen (Strekktider Varsmyr.pdf)Strekktider[ ]69 kB
Løypa Jørgen Sæbø hadde laggt på Bosoll bød på utfordringer for noen og enhver, men Ola Sløgedal var den som holdt stødigst kurs og gjentok seieren fra forrige ukes løp med 44:45. Her måtte flere over to timer for å komme gjennom løypa. Per Ivar Vaaje og Peder Møll var de to nærmeste utfordrerne til Ola denne gangen.

Se vedlagte resultater og strekktider.
Vedlegg:
Last ned denne filen (bosoll_results.pdf)Resultatliste[ ]55 kB
Last ned denne filen (bosoll_splittimes.pdf)Strekktider[ ]69 kB
Ola Sløgedal sesongdebuterte med stil i treningsløpet på Solås tirsdag kveld. På den 3,8 km lange runden rundt Svartevann var han over seks minutter foran nestemann og fullførte med sterke 35:45. Løpet hadde 14 deltakere totalt. 

Resultatliste og strekktider ligger vedlagt.
Vedlegg:
Last ned denne filen (resultater.pdf)Resultater[ ]55 kB
Last ned denne filen (strekktider.pdf)Strekktider[ ]65 kB
Snø og rotvelt har desverre gjort det vankelig å få ut turorienteringspostene i år! Det er forsatt endel snø igen og vanskelig fremkommelig i området Lauvdal-Lindland-Fjellestad hvor litt over halvparten av årets poster skal legges ut. Det vil derfor fortsatt gå ca ett par uker før det blir helt klart.

De resterende postene er allerede lagt ut i Hålandsheia i Mandal. Samme område som også ble brukt i fjor, men selvfølgelig med nye poster!

For Turorienterere som virkelig klør etter å komme seg ut vil det være mulig å kontakte Peder Møll (97501203) eller Egil Andersen (92230136) for å få kartet for Hålandsheia allerede nå!  

Mvh O-gruppa Marnardal IL
Det ble som alltid noen tøffe motbakker for de fleste i løypa ved Skjævesland Sag tirsdag. Her er resultater og strekktider fra sesongens andre treningsløp. Vi minner om at det blir nytt treningsløp neste tirsdag 1. mai. Løpet blir i området Svartevann / Solås - eksakt plassering kommer.
Vedlegg:
Last ned denne filen (resultater.pdf)Resultater[ ]58 kB
Last ned denne filen (splittimes.pdf)Strekktider[ ]77 kB
Det var tydelig at mange o-løpere hadde gledet seg til sesongåpningen. Årets første løp var lagt til Furulunden i Mandal, og 20 løpere deltok i lang- og mellomlang løype, mens 6 løpere deltok i barneløypa. Løypelegger Per Ivar Vaaje hadde lagt en løype som tok løperne over stor deler av Furulunden. I lang løype var Stian Skjævesland raskest to minutters margin, mens Tor Arne Nåstad endte øverst i mellomløypa.

Resultatlister og strekktider ligger vedlagt.
Vedlegg:
Last ned denne filen (results_furulunden.pdf)Resultater[ ]49 kB
Last ned denne filen (splittimes_furulunden.pdf)Strekktider[ ]127 kB
Snøen er sakte i ferd med å slippe taket i Marnardal og det betyr oppstart av en ny sesong med treningsløp i orientering. Terminlista er nå fastsatt og for å få gode forhold allerede fra første start er sesongens første treningsløp lagt til kartet i Furulunden i Mandal.

Første treningsløp er tirsdag 17. april med start mellom kl 18 og 19 fra Bankebroa i Mandal. Løypelegger er Per Ivar Vaaje.

Vi ønsker nye og gamle orienteringsløpere velkommen til en ny sesong!
Vedlegg:
Last ned denne filen (Terminliste O-løp 2018.pdf)Terminliste O-løp 2018.pdf[ ]453 kB
Her er terminlista for 2018.
Oppdatert 12. juni med endringer for høstløpene.
Vedlegg:
Last ned denne filen (Terminliste O-løp 2018 v2.pdf)Terminliste O-løp 2018 v2.pdf[ ]369 kB
Hovedsponsorer